
Lokale grønsager og mindre kød
Lokale grøntsager og mindre kød er vigtigere end økologi. En ny rapport viser, at man skal spise mindre kød og flere lokalt producerede grønsager, hvis man vil skåne miljøet.
Det er forskere fra Københavns Universitet og Danmarks Tekniske Universitet, der i fælleskab har lavet rapporten. Formålet er at øge forbrugernes viden omkring miljøbetydningen af økologiske fødevarer og gøre os i stand til at træffe miljøbevidste valg.
Rapporten viser, at hvis man vil spise miljørigtigt, så er det vigtigste at spise mindre kød – særligt oksekød – samt at spise lokalt producerede grønsager og frugt. Det skyldes, at miljøbelastningen ved produktion af oksekød er relativ høj, og at det belaster miljøet, når grønsager transporteres over lange afstande – uanset om de er økologiske eller konventionelle.
Økologi en fordel på den lange bane
Rapporten viser dog også, at økologi er en fordel på langt sigt, idet økologien er mest bæredygtig for naturen og i forhold til ressourceforbrug. På kort sigt kan den konventionelle produktion i industrialiserede lande siges at være bedre, idet den kan brødføde flere mennesker.